Tratamente de top

Tehnologie de ultima generatie

Albire Dentara

Cu totii ne dorim un zambet stralucitor de alb, insa procesul natural de imbatranire, fumatul, consumul de cafea, bauturi carbogazoase, ceai sau vin rosu duc la ingalbenirea dintilor. Albirea dentara este cel mai frecvent tratament cosmetic dentar realizat de medicul stomatolog.

Oricine isi poate albii dintii?

Aproape oricine isi poate albii dintii. Inainte de albire insa, se impune o sedinta de igienizare dentara (detartraj, periaj professional, air flow), tratamentul afectiunilor parodontale, tratamentul cariilor dentare, etc.

Albirea dentara este contraindicata in urmatoarele cazuri: femei insarcinate sau care alapteaza, copii sub 13 ani, pacienti care iau medicamente sau substante foto-reactive;

Afecteaza dintii albirea dentara?

Nu. Numeroase cercetari si studii clinice au aratat ca albirea dentara cu produse profesionale ca plasma Zoom, sub supervizarea medicului stomatolog este cat se poate de sigura, si mai mult de atat are un efect protector pentru dinti datorita continutului de saruri de fluor ce realizeaza concomitant cu albirea o remineralizare a substantei dure dentare.

Singurul efect advers este aparitia unei usoare sensibilitati dentare trecatoare.

Cate tipuri de albire dentara exista?

Exista doua procedee de albire dentara profesionala: in cabinet (in office, chairside) sau acasa (home bleaching). Albirea dentara in cabinet se realizeaza intr-o singura sedinta, si consta in aplicarea pe dinti a unui gel cu peroxid, al carui efect poate fi potentat sau nu de o lampa speciala de albire. Albirea acasa se realizeaza prin purtarea pentru cateva nopti a unor gutiere de albire, realizate dupa gura dvs, in care se introduce gelul de albire.

Care este mecanismul prin care dintii se albesc?

In ambele metode de albire, elementul activ este peroxidul de carbamida. In contact cu apa, se elibereaza peroxidul de hidrogen, care albeste dintii.

Care metoda este mai indicata?

Atata timp cat albirea se realizeaza cu produse profesionale si sub supravegherea medicului dentist, ambele sisteme de albire sunt la fel de recomandate, alegerea fiind strict a pacientului.

Sistemul ZOOM! Advance creat de Philips este numarul 1 pe piata sistemelor de albire profesionala din USA, conform ADA (American Dental Association). Procedeul este cat se poate de sigur si de rapid. Intr-o singura sedinta de 45 de minute va puteti albi dintii cu 8-12 nuante.

Sistemul Ultradent Opalescence (USA) este un brand de asemenea renumit cand vine vorba de albire dentara. Exista atat varianta in cabinet (chairside) cat si in gutiere de albire. Pentru a obtine aceste gutiere de albire este necesara amprentarea exacta a celor 2 maxilare. Ulterior, in laboratorul dentar se realizeaza gutierele de albire, ce se adapteaza intim pe dinti. Albirea acasa poate fi considerat un procedeu mai putin confortabil, datorita aplicarilor repetate, insa rezultatele finale sunt comparabile. De asemenea albirea acasa se mai recomanda periodic pentru intretinerea rezultatului.

Daca imi albesc dintii se vor albi si coroanele din portelan sau obturatiile (plombele) ?

Nu. Substantele de albire sunt active doar pe dinti. Coroanele din portelan sau din alte materiale, obturatiile (plombele) din compozit nu isi modifica culoarea sub influenta substantelor de albire, si se recomanda inlocuirea acestora.

Am dintii patati de tetraciclina? Albirea va avea efect?

Dintii patati de tetraciclina prezinta anumite benzi orizontale de diferite culori, pe suprafata externa a dintelui. In urma tratamentului de albire dentara, aceste benzi isi vor pastra dispozitia, insa vor fi de o culoare mai deschisa. In acest caz, daca doleantele estetice sunt ridicate, se poate opta pentru alte tratamente dentare cosmetice: fatete sau coroane ceramice.

Cat timp se mentin rezultatele?

In medie rezultatele se mentin 2-3 ani, insa dintii vor fi intotdeauna mai deschisi decat au fost inainte de albire. Evitarea fumatului, consumului de cafea, bauturi carbogazoase, ceai sau vin rosu favorizeaza mentinerea rezultatelor pentru o perioada considerabil mai lunga.